Zo blijf je fit tijdens je vakantie

Zo blijf je fit tijdens je vakantie

Veel mensen die een gezonde levensstijl heel belangrijk vinden, vinden het vervelend als ze tijdens hun vakantie minder fit worden. Ze trainen immers het hele jaar door en letten goed op hun voeding om zich fit voelen.


 

Veel mensen die een gezonde levensstijl heel belangrijk vinden, vinden het vervelend als ze tijdens hun vakantie minder fit worden. Ze trainen immers het hele jaar door en letten goed op hun voeding om zich fit voelen. Tijdens de vakantie ligt het gevaar op de loer dat je door lekker eten en veel luieren in korte tijd minder fit wordt. Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn! Daarom geven we in dit artikel een aantal tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat jij je vakantie fit doorkomt. Veel leesplezier!

Boek een accommodatie met fitnessruimte

Als je op vakantie bent ben je niet te snel geneigd om een stuk te gaan hardlopen of te gaan fietsen. Vaak zijn de temperaturen namelijk veel te hoog om dat op een comfortabele manier te kunnen doen. Daarom is het ideaal als je accommodatie een fitnessruimte heeft. In een fitnessruimte is meestal airco aanwezig en als je er genoeg van hebt, ben je weer snel bij kamer om je op te frissen en van je dag te gaan genieten.

Lees reviews over de kwaliteit van het eten op je vakantiebestemming

Zeker als je een all inclusive vakantie boekt, is het belangrijk dat je onderzoek doet naar de kwaliteit van het eten dat geserveerd wordt. De kwaliteit en variatie kan namelijk behoorlijk tegenvallen op sommige resorts. Los van de kwaliteit is het natuurlijk ook goed om te weten of er voldoende fruit en groente geserveerd wordt. Want juist dat soort voedsel moet je tijdens je vakantie lekker blijven eten omdat je er niet snel zwaarder van zult worden.

Boek actieve excursies

Op vakantie wil je natuurlijk niet alleen maar bezig zijn met je fitheid. Je bent immers op vakantie om leuke avonturen te beleven. Dus hoe leuk is het als je een excursie boekt waarmee je fit wordt en tegelijkertijd een leuk avontuur beleefd! Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld jeepsafari’s waarbij je met een jeep van locatie naar locatie rijdt om bepaalde bezienswaardigheden te bezoeken. Denk hierbij aan een afgelegen dorp of een mooie tuin. Zo maak je de nodige kilometers en zie je gelijk wat van het land waar je op vakantie bent.

Wat als je onverwacht ziek wordt?

Hoe fit je ook bent, ook jij loopt het risico dat je op vakantie ziek wordt of bepaalde lichamelijke klachten krijgt. Een van de klachten waar je echt niet op zit te wachten is obstipatie. Dit betekent dat je darmen zijn verstopt en dat je tijdens het poepen pijn kunt ervaren. Omdat heftige obstipatie ervoor kan zorgen dat je weinig beweegt en je fitheid daardoor snel afneemt, kun je bijvoorbeeld een middeltje op basis van natuurlijke vezels meenemen, zodat je je stoelgang weer snel op gang kunt brengen. In deze blogpost wordt een dergelijk middel besproken: http://www.me-to-we.nl/met-deze-dingen-verleef-je-vakantie-met-kinderen/.

 

Mocht je overigens last krijgen van obstipatie, dan is het belangrijk dat je juist voldoende blijft bewegen, veel water drinkt en veel groenten eet. Je darmen schieten er niet veel mee op als ze weinig in beweging worden gebracht en vezelarm voedsel moeten verteren.

Wees niet te streng voor jezelf!

Hoewel het is te prijzen dat je tijdens je vakantie goed op je gezondheid wilt letten, mag je natuurlijk ook wel eens iets minder gezonds eten of lekker een dagje aan het strand gaan liggen. Op die manier ben je bij thuiskomst veel gemotiveerder om je gezonde levensstijl weer voor de volle honderd procent op te pakken!