Effectiever fitnessen met pre-workout supplementen

Effectiever fitnessen met pre-workout supplementen

Het nieuwe jaar is in aantocht en er zullen ongetwijfeld weer enorm veel mensen zijn met goede voornemens om in het nieuwe jaar veel gewicht te verliezen en actief te gaan sporten. Natuurlijk wil je dan iedere keer dat je gaat sporten zo effectief mogelijk inzetten en benutten, hoe je dat kunt doen zullen we in dit artikel uitleggen.

Pre-workout effect
Om de training zo effectief mogelijk te laten zijn is het belangrijk dat je je fit voelt. Je kunt immers niet het maximale uit jouw lichaam halen wanneer je niet voldoende energie hebt. Belangrijk is dus dat je de juiste voeding tot je neemt om zo voldoende kracht te krijgen en na een training goed te herstellen (komen we later op terug). Daarnaast kun je nog meer uit jouw lichaam halen wanneer je een pre-workout supplement gebruikt. Een pre-workout supplement zorgt namelijk voor nog meer energie, verhoogd de hartslag (betere doorbloeding) en daardoor kun je meer uit jouw lichaam halen. Stel je voor, normaal gesproken kun je 15 kilo liften per arm, nu kun je misschien wel 17,5 kilo doen met hetzelfde aantal herhalingen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat de spierpijn in grotere maten op treed wanneer je ook meer gewicht hebt verzet.

Effectiever fitnessen door pre-workout supplementen

Verzorging van jouw lichaam
Spierpijn is simpel gezegd de pijn die ontstaat doordat jouw lichaam en het spierweefsel de aangebrachte ‘beschadiging’ van vorige training aan het herstellen is en sterker maakt. Het is enorm belangrijk wanneer je intensief traint dat je jouw lichaam ook voldoende hersteltijd gunt. Wanneer je dit namelijk niet doet, zal dit ook weer de volgende training belemmeren aangezien de spieren nog niet volledig aangesterkt zijn.

Het is dus zeer belangrijk dat er een goede balans aanwezig is tussen effectief en zwaar trainen en rust.

Verbeterde resultaten
Door de toename in energie en kracht zullen de resultaten sneller zichtbaar zijn en daarmee dus ook doelstellingen sneller gerealiseerd zijn. Supplementen zijn dus zeker van toegevoegde waarde op jouw fitnessleven. Naast het gebruiken van supplementen is het aan te raden om een degelijk trainingsschema op te stellen en je hier ook trouw aan te houden. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Klik dan hier voor de beste trainingschema fitness tips.