Hometrainer Gymost Turbo R11 - Recumbent Bike - fitness fiets - Ergometer

1 349,- 999,-
De beste prijs bij Betersport.nl


Over Hometrainer Gymost Turbo R11 - Recumbent Bike - fitness fiets - Ergometer

De Gymost Turbo R11 is een onderscheidende Recumbent bike die de nadruk vooral legt op het comfort van de gebruiker. De Turbo R11 is geschikt voor professionele doeleinden en is dankzij zijn gewicht en kwaliteit enorm zwaar te belasten. De 75kg zware recumbent bike kan gebruikt worden door personen tot 150kg zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit van de fiets. Dankzij zijn zware vliegwiel heeft hij een enorm hoog fietscomfort.

Gymost
Gymost kenmerkt zich door zijn kwalitatief hoogwaardige producten voor professioneel gebruik. Daarbij biedt Gymost een zeer compleet assortiment van diverse producten voor de volledige inrichting van een sport- of revalidatie ruimte. Wil je een volledige ruimte inrichten met ons professioneel apparatuur, kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

Materiaal
De 75 kg zware recumbent bike heeft een afmeting van 161 x 71 x 139 cm. Deze 2 factoren zorgen voor een enorm stabiele fiets die tevens erg intensief te gebruiken is. De Turbo R11 is samengesteld uit hoogwaardige onderdelen, bestemd voor professionele doeleinden. Het vliegwiel heeft een eigen gewicht van 15 kg en zorgt voor een natuurlijke beweging. De zware hometrainer heeft transportwieltjes aan de voorzijde en een eenvoudige greep achter de zitting waar je de fiets op kunt tillen en kan verplaatsen. Doordat de Turbo R11 zelf genererend is kan deze overal geplaatst worden, zelfs daar waar geen stopcontact in de buurt is.

Ergonomie
Het voordeel van een recumbent bike ten opzichte van een standaard hometrainer met zadel, is het feit dat er een comfortabele stoel op zit en de opstap een stuk lager is. Zo kun je bij de Turbo R11 vanuit een staande positie op de fiets gaan zitten. Verder is de fiets voorzien van een enorm luxe stoel die eenvoudig te verstellen is. De ondersteuning voor de rug kan enorm helpen bij rugklachten of wanneer je meer comfort wilt tijdens de training. Er zijn twee mogelijke manieren om je vast te houden tijdens de training. Dit kan middels de handvaten die bij het display zitten of de handvaten naast de stoel. Beide zijn voorzien van hartslag sensoren om een hartslag georiënteerde training te volgen of om je hartslag in de gaten te houden tijdens je training.

Aandrijving
De Gymost Turbo R11 is voorzien van een zeer zwaar vliegwiel met een eigen gewicht van 15 kg. Deze wordt aangedreven door een fluisterstille en onderhoudsvrije V-belt. Dit zorgt er voor dat dit apparaat vrijwel geruisloos is en dat het apparaat geen onderhoud vergt. Het remsysteem werkt middels een EMS systeem en werkt zelf genererend. Dit wilt zeggen dat de recumbent bike zijn eigen energie opwekt die gebruikt kan worden om de weerstand aan te passen en het display van stroom voorziet. Doordat er een EMS systeem gebruikt wordt, kan er zeer nauwkeurig getraind worden op Watts.

Display
Het grote display van de Gymost Turbo R11 is van nodige opties voorzien en is erg gebruiksvriendelijk. Alle informatie wordt te allen tijde weergeven op het display, zonder dat de gebruiker naar deze waardes moet zoeken. Dit maakt de recumbent bike voor iedere doelgroep toegankelijk. Onderstaande waardes worden continue weergeven op het display:
- Tijd
- Afstand
- Calorieverbruik
- Weerstandslevel
- Watt
- Hartslag
- Snelheid

Ondanks dat de Turbo R11 zeer eenvoudig in gebruik is, biedt hij diverse trainingsmogelijkheden. Zo zitten er in totaal 12 verschillende trainingsprogramma’s op, waaronder een manueel, interval, vetverbranding, hartslag en diverse voorgeprogrammeerde programma’s. Het display is afgewerkt met twee houders, een tablethouder en een aparte smartphone houder. Zo kun je gebruik maken van beide apparaten om bijvoorbeeld muziek te luisteren, te lezen of je favoriete programma te kijken.

Conclusie
De Gymost Turbo R11 is een zeer complete en stabiele recumbent bike, welke geschikt is voor professioneel gebruik. Dankzij zijn EMS systeem, welke tevens zelf genererend is, is hij zeer nauwkeurig te gebruiken. Met het Watt en hartslag programma zal de weerstand zich automatisch aanpassen aan de door de gebruiker ingestelde waardes. Dankzij zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, is de hometrainer ook erg geschikt voor thuisgebruik. Dankzij het complete assortiment van Gymost, kun je een volledige sportruimte inrichten met apparaten uit de serie.