Nova Vitae Acetyl-l-carnitine 588 mg 120 Vegetarische Capsule

59,95 47,96
2 Prijzen, De beste prijs bij Koopjesdrogisterij.nl


Merk:
Categorieën:

1 tot 3 werkdagen
Retour Binnen 14 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Nova Vitae Acetyl-l-carnitine 588 mg 120 Vegetarische Capsule

Toepassing van Nova Vitae Acetyl-L-Carnitine 500 mg:
ALC (acetyl-l-carnitine) is een van nature in de (dierlijke) voeding voorkomende stof die ook door het lichaam zelf kan worden gesynthetiseerd.
Relatief hoge concentraties komen voor in het hart, de hersenen en de spieren.
Zonder suppletie gaan de ALC-niveaus met het ouder worden in het algemeen aanzienlijk achteruit. Suppletie van acetyl-l-carnitine kan helpen om de op oudere leeftijd vaak optredende achteruitgang in de conditie van de lichaamscellen tegen te gaan.
Dit is onder meer te danken aan het feit dat ALC de productie van ATP bevordert.
ALC is namelijk een bron van acetylgroepen die gebruikt kunnen worden voor de productie van acetyl co-enzym A, een molecuul dat een centrale rol speelt bij diverse cellulaire stofwisselingsprocessen, waaronder de vorming van ATP.
Daarbij fungeert ALC als een acetylbuffer waarmee, indien meer ATP nodig is, de hoeveelheid acetyl co-enzym A kan worden vergroot.
Door suppletie met ALC wordt de productie van bio-energie nog verder bevorderd doordat de aanwezige carnitine de vorming van ATP uit vetzuren stimuleert. Vetzuren met een ketenlengte van meer dan 10 koolstofatomen, en dat is het merendeel, kunnen namelijk niet zonder hulp het mitochondriale membraan passeren.
Om ATP te genereren, moeten ze eerst door het transportmolecuul carnitine in de mitochondriën worden gebracht.
Een goede beschikbaarheid van carnitine is vooral van belang in de hartspier, waar vetten de voornaamste energiebron vormen. Samenstelling van Nova Vitae Acetyl-L-Carnitine 500 mg:
Elke capsule bevat:
Acetyl-L-Carnitine (ALC) 500 mg Ingrediënten van Nova Vitae Acetyl-L-Carnitine:
Acetyl-L-Carnitine HCl, vulstof (cellulose), plantaardige capsule, plantaardige magnesiumstearaat (antiklontermiddel), silica (antiklontermiddel).
Allergeneninformatie: geen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Gebruik van Nova Vitae Acetyl-L-Carnitine 500 mg:
Volwassenen nemen 1 tot 2 plantaardige capsules per dag tijdens de maaltijd met water of een andere vloeistof innemen tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.